Månadsresumé: Februari!

Så är det då februaris sista dag och jag tänker skriva om månadens roligaste händelse!


Den 5:e så var man på Luosiana i Humlebæk med klassen! Vi var på Mangautställningen! Var väldigt fina Mangateckningar där! Fanns även lite andra utställningar men de var inte lika intressanta som Manga-utställniingen.
Jag och Christina gick runt på Louisiana då och då tillsammans Charlotte, Eva och Susanne.

 Fanns en läbbig sak där på Louisiana och det var en tecknad film som var i 3D-modell, som handlade om kvinnor som var i sånt damrum. Där en ung kvinna klädde av sig naken vid handfatet och började tvätta sig, och så började det blöda från kvinnan. Och på en av toaletterna blev en sköldpadda nerspolad och om jag inte minns helt fel så blev även en kvinna nerspolade när hon skulle rädda en annan sköldpadda. Så det var ingen trevligare 3D-film precis. Och det var fler som tyckte den var läbbig.

Och när vi skulle från Louisiana, så och jag och Christina skulle hämta våra jackor i en garderob, så krånglade låset när vi skulle öppna skåpsdörren, vi kunde ej vrida nyklen i skåpet. Men efter ca 10 minuter så lyckades Rose-Marie få upp skåpsdörren. Låset hade tydligen kliat fast sig.

Det var väldigt roligt på Louisiana!

Vi ses nästa månad här på bloggen! Kram från Natalie.


Gratulationshälsning till Emilie i efterskott!







 


Emilie som fyllde år i torsdags (26/2)!

Önskar Natalie!


 


Då börjar sportlovet lida mot sitt slut :)

Sista dagen på sportlovet då! Har haft ett skönt och roligt sportlov! Blev ju extra roligt eftersom det har varit riktigt sportlovsväder! Massvis med snö! Och har ju faktiskt sportat på sportlovet som man ska! Har ju åkt pulka 2 dagar ju! Och pulkaåkning räknas väl som sport eller!? Det tycker jag iallafall!

Fast nu har all snö smält bort, varit töväder idag, men det gör inte så mycket eftersom lovet är slut nu! Ska bli extremt roligt att vara i skolan igen! Har saknat hela klassen grymt mycket!

Men men nu ska jag se klart Beck-advokaten på TV 4 som snart börjar igen efter nyheterna!


Sov gott och dröm så sött! Kram! /// Natalie.


Ett sportlov i snöns tecken!

Kan man säga ja! Snöar för fullt just nu! Och det har fallit mer snö sen i torsdags så jag och Christina åkte pulka, då var det några cm snö, och det har fallit ca 1 dm snö nu de 3 senaste dagarna! Är inte så vanligt med så mycket snö vi har nu och inte heller att det brukar vara snö på sportlovet! Men i år på mitt första sportlov sen 2006 så är snö! UNDERBART! HÄRLIGT!

Har idag åkt pulka igen med Christina nu idag! är så himla roligt att åka pulka, eftersom det är så sällan det är riktig pulkasnö här nere i Skåne. Och ja denna pulkasnö-omgång ser inte ut att vara så länge till :( Enligt de svenska, danska och norska metrologerna så ska det bli töväder i morgon och uppåt 5 plusgrader .( Sägs att kvällens snöfall kommer att övergå i regn i natt. Men all snö smälter nog inte i morgon, men den snön som kanske då blir kvar kanske inte blir någon bra pulkasnö :(

  Både i dag och i torsdags så har jag tagit lite snöbilder med min mobil, kommer att lägga upp bilderna senare i ett annat blogginlägg!!!


Ha det bra där ute i vårt snötäckta  avlånga land! Snöiga kramar från Natalie.


Gratulationshälsning till Charlotte!



Charlotte!


Önskar Natalie!

Skåneland är VITT, VITT, VITT!!!

Har snöat lite denna vecka, fast då har det inte varit så mycket snö. Men när jag vaknade i morse så var det
vitt, vitt, vitt! Har snöat ett par cm snö i natt! Och har snöat tillochfrån hela dagen!



Denna vecka, så har vi här i Skåneland sportlov! Och kan gissa att ni som bor högre upp i landet, tänker, jaja de där nere har säkert ett trist sportlov utan snö! Men nej! Vi har faktiskt snö! Flera cm snö! Inte några mm snö som SMHI säger. Ska vara snö fram till söndag minst! HÄRLIGT!

Har varit ute med Christina och åkt pulka/tefat, nära min och Christinas gamla arbetsplats. Älskar att åka pulka/tefat! Och blir mer av det på lördag! Är riktigt härligt vinterväder här! Alledes vindstilla och runt 0 grader till några minus.  Även om det inte är soligt så är det riktigt härligt! Och det bästa det är snö!! Precis som det ska vara på ett sportlov!!! Och förhoppningsvis så blir det mer pulka/tefatsåkning för mig och Christina på lördag! Om snön nu vill vara kvar! Men enligt vad de svenska och norska metrologerna så ska det vara 1-2 minus på lördag och kallt i morgon med! Så snön lär vara kvar på lördag! Hoppas det så man får åka mer pulka/tefat eftersom det är så sällan det är pulka/tefats väder här nere i lilla Skåneland.

Ha det bra där ute i snön! Speciellt alla skåningar! Snöiga kramar från Natalie.


Lite vitt vårvinterlov :)

Har haft vårvinterlov några dagar nu! Både skönt och trist!  Och ute så är det lite snö! Och ska komma mer snö! Precis så ska det vara när man har vårvinterlov! Spelar ingen roll om det är lite snö, för det ska vara snö på vårvinterlovet! Mycket mysigare då!

Jag återvänder snart med ett nytt blogginlägg! Kram så länge! /// Natalie.

Vem fan, vill ha Laila Bagges fasta rumpa egentligen?

Inte jag i allafall! Lyssnar på Mix Megapol och programeledaren nämnde att det står i någon tidning hur man gör för att få Laila Bagges fasta rumpa! LÖJLIGT!  säger jag. Hon där Laila Bagge tävlar tydligen i Let´s Dance, följer inte ens Let´s Dance och kommer inte att göra det heller. Ser inte på sånt mög. Okey jag såg lite av Let´s Dance förra året, men det var för att tv-kocken Tina Nordström var med och tävlade och vann! Hon är ju Helsingborgare ju!


Detta blev ett kort inlägg. Kram. ///  Natalie.

Börjar se ljuset!

I morse när jag begav mig hemifrån för att ta bussen till skolan så var det gryning! Och hörde fåglar kvittra! Häärligt!
och strax innan 7.30 när jag mellanlandade på GA-torg för att vänta på Christina plus bussen som skulle ta till oss skolan, så var det helt ljust! När man fram till skolan vid 8.00 så SKEN SOLEN!! Underbart! Har varit minus grader här idag, men när vi väntade på bussen när vi skulle hem, så kände man inte av kylan så mycket, man kände att solen äntligen börjar värma! ÄNTLIGEN! Som man har längtat efter ljus och sol!

Man blir så pigg av att det är gryning när man tar sig till skolan och det är helt ljust när man kommer fram till skolan! Och när man slutar vid 16-tiden så är det ljust! Och man åker hem i ljus! UNDERBART! Man är piggare och är mycket gladare nu när man tar sig till/från skolan, eftersom det är ljust! Man märker det i skolan, att alla är piggare och gladare nu än för bara några veckor sen! Speciellt på oss som pendlar varje dag till/från skolan. Är ju mycket lättare att pendla, nu när det är ljusare!

Usch, det är inte kul att tänka tillbaka på hur det var att pendla till/från skolan i november och december då det var kompakt mörker när man åkte till/från skolan,

SKÖÖÖÖNT att vi börjar närma oss våren!

Hej så länge!  Kraaam/Natalie.



Bara 40 dagar kvar!!!

Tills jag fyller 25 år! Och när tror ni jag fyller år? I mars så klart! Den 24:e rättare sagt!

Så ja det är bara 1 ½ månad kvar :)

Undrar varför det är så många som fyller år nu i februari och sen i mars? Har bestämt mig, om jag får barn, så ska jag se till att de inte födds i februari eller mars, är för mycket födelsedagar då. Och december är inte heller någon så bra idé med tanke på det är jul då ju! Så ja, jag kommer inte att skaffa några februari, mars och decemberbarn!

Good night! /// Natalie.

Letat, letat, letat

och åter letat efter födelsedagskort här på internet som är fina,vackar och roliga eftersom det kommer att bli en hel del födelsedagshälsningar här på min blogg nu resten av denna månad och även i mars! De flesta jag känner, fyller faktiskt år nu i februari och i mars!

Detta avr allt för denna gången!  Kramen //// Natalie.

Gratulationshälsning till Eva!





Eva!

Önskar Natalie
!

Det är väldigt trångt på stadbuss linje 2 i Helsingborg! Så trångt att man måste såga upp taket och lägga in folk i motorutrymmet! ;=)

Nja, nu är  det ju knappast så, att man får såga upp taket och lägga folk i motorutrymmet! Men det är oftast fullsmockat med folk på bussen, speciellt om man åker med linje 1 eller linje 2 som jag brukar göra! Som i dag när jag skulle hem efter skolan så var bussen i princip fullpackad och det irriterar oss resenärer men mest busschauffören som flera gånger får säga till att folk ska gå bak i bussen för nästan alltid så stannar folk i mitten av bussen vid mittdörrarna när alla säten är upptagna. Men i dag var den en busschaufför, en busschaufför med ett glatt humör! Med ett glatt humör! Chauffören fick säga till 3 gånger att folk skulle gå bakåt i bussen! Men han sa det på väldigt roliga sätt! I stället för dessa trista tillsägelser som de andra brukar säga!

Första gången när det var fullt med folk vid mittdörrarna så sa han:


  • - Ni som står i mitten av bussen! Kan ni gå längre bak i bussen? Det finns flera som vill kramas!

 När chauffören sa till för andra gången så sa han så här:


  • - Jag lovar på heder och samvete att Skånetrafiken inte har höjda priser för att ni går bak i bussen!  

  

Men den tredje gången han sa till var absolut bäst!

  

  

  

•·  - Det finns 30 sittplatser och vägverket säger att jag högst få ha 54 personer stående i bussen!  Men det går ju inte att ha 60 personer ombord. Om man nu inte tar bort taket och kanske man får plats i motorutrymmet om man nu är riktigt liten!


 Och det blev en hel skratt i bussen, när han sa till de 3 gångerna att folk skulle gå bak! Speciellt den 1:a & sista gången!



Men men detta var allt för i dag! Nu ska jag duscha, sen läsa lite och sen sova! Good night! /// Natalie.


Rastlös,rastlös, raslös, rastlös, rastlös,rastlös, raslös, rastlös, rastlös och åter rastlös!!!

Är precis det jag är. har inte gjort  något skit alls i helgen, bara suttit vid datorn och läst lite. Skönt att det är skola igen  i morgon så man få något att göra! Jag är en sån som är i gång hela tiden! Kreativ och så och att inte ha något att göra/att vara ratslös tar faktiskt mig på krafterna mer än när jag är i gång med något, som skolan. Nä som sagt , det skönt att det är skola i morgon!

Sitter vid datorn och äter kebabpizza. Ska se Beck- Flickan i jordkällaren snart på TV 4. Och sen är det direkt hopp i säng! Och sova bort natten tills det äntligen är dags för skola igen, så man får något kul att göra! Vet att jag är knäpp, men jag älskar att gå i skolan!  Har alltid gillat att gå i skolan. Speciellt nu när man går på världens bästa skola!


Detta bar allt för denna gången! Kram från den rastlöse  lilla varelsen!

Ger upp att fota...

... mina mjukiskaniner, för jobbigt att fota med mobilen och det blir ej så bra heller. Ska se om jag kan ta stillbilder med min videokamera eller låna lilla Marias kamera eller pappas & Ann-Katrins. Min egna digitalkamera är sönder för länge sen :(
Men jag har fått några foto med min mobil iallafall!

Ha det så gött så länge! Kram! /// Natalie.

Lite huvudvärk & snuvig :( Och döpta & omdöpta mjukiskaniner :)

Har lite huvudvärk och är lite snuvig :( Usch vill inte få huvudvärk igen och vill inte va snuvig :( Räckte med att jag hade huvudvärk nästan varje dag vecka 4-5 och hade migrän måndag-tisdag förra veckan. Och hade ont i halsen förrförra helgen, hade förmodligen nåt litet virus vecka 4-5. Dags för virus igen?  Hoppas inte, vill va frisk nu när det snart är lov (vecka 8). Men det är ju virustider ju, så jag skulle inte bli förvånad om jag åker på något.
Och så vill jag nästan hugga av mitt högra lillfinger, träningsvärk igen i det  fingret eftersom jag ticsar så mycket med mina högra fingrar. 

Men men nu ska jag handla mjölk och det bästa jag vet, choklad!!! Ska fota alla mina 32 mjukiskaniner nu under helgen med min mobilkamera. Samlar på mjukis/gosedjurskaniner, började samla på kaniner under mitten av 1990-talet och tog sen en paus i mitt samlande till förra året. Döpte minst 20 kaniner i går kväll, vissa av de nya var odöpta och vissa av mina kaniner jag fick under 1990-talet blev omdöpta eftersom jag hade glömt deras namn, De flesta kaniner blir döpta efter folk jag känner, lättast så så man slipper fundera vad de ska bli döpta till. Ska lägga in bilder på mina mjukiskaniner här på bloggen någon nästa vecka. För det tar ju tid att fota 32 kaniner ju.

Och detta var allt för denna gången! Får se om jag skriver mer i bloggen i dag. Ha det bra! Kramiz! /// Natalie.


Har världens bästa skola, klasskamrater och lärare!

Sitter här vid min dator i ett av våra klassrum och har precis ätit supergod mat! Slottsstek med potatismos! Bara älskar maten på skolan! Finns ingen godare mat än min skolmat! Som sagt jag bara älskar maten här på skolan!


Och jag älskar verkligen min skola! Bästa skola jag någonsin har gått på! Älskar min skola! . Har världens trevligaste och bästa klasskamrater och lärare!

Och vi har alltid så kul och skrattar nästan jämt, speciellt när Martin drar i gång sina extremt roliga skämt och sånger! Och vi skrattar även hel del under lektionerna, mest så skrattar vi under Evas och Tims lektioner!

Som sagt! Jag har världens bästa skola, klasskamrater och lärare!


Men snart så är det dags för veckan sista lektion och sen är det helg.

Och detta var allt för den här gången! Kram/ Natalie


Gratulationshälsningar till Christina och Tessan!



Christina!

Önskar Natalie!




Tessan!

Önskar Natta!

Det var ett kort strömavbrott det!


Runt kl 21.30 så stängde min dator helt plötsligt av sig själv! Lamporna blinkade till. "Frös" till en sekund då datorn bara slocknade, och tänkte, - Åh, nej! Säg inte att min dator/tv-skärm har lagt av nu igen! ( Den gjorde det i höstas, helt plötsligt blev den grisrosa och la av, och fick skickas in på lagning)

Men sen smsade jag Christina och där var det samma problem med och även hos min lilla pappa och Ann-Katrin och hos min mamma och lilla Maria. 

Har varit/är fortfarande strömavbrott i hela Skåne. Men här i Helsingborg varade det ca 1 minut. Är det någon/några andra här i Skåne, som har drabbats av strömavbrottet så får ni gärna lämna en liten strömavbrottskommentar!


Men men nu ska jag krypa ner i sängen och sova! Good night! / Natalie.







http://hd.se/skane/2009/02/04/stroemmen-gick-i-skaane/




Nå,hur var det nu med Svearikes geografi??? Kommer man från Södermanland är man smålänning! Och det enda som ryms i Eslöv är en kiosk!

Ibland så säger ju folk så roliga saker ju! Och tänker skriva lite roliga saker som folk har sagt till mig!




I somras när jag var på festivalen här i Helsingborg med Christina och Peter, så kunde man trycka egna t-shirts, något som både jag och Christina gjorde! På min t-shirt, så trycke jag, Importerad från Södermanland, eftersom jag kommer därifrån, en stolt sörmländska som är född i Stockholm!


 

  • Några dagar senare så träffade jag min kompis Tessan. vi fikade på Graffiti Café och jag hade då min nya tröja på mig. Och min kompis får syn på tröjan och utbrister 
  • Importerad från Södermanland! Är du smålänning!?


Och i går (2/3) så var det utbildningsmässa på Campus här i Helsingborg, där det fanns ett antal folkhögskolor, högskolor och universitet. Jag tog lite olika kataloger och broschyrer om andra folkhögskolor, Och högskolor och universitet. Tog blandat 2 broschyrer om musiklinjer på Fridhems folkhögskola och Eslövs folkhögskola till min lillasyster Maria, efter som hon håller på med musik och funderar på att gå på någon musiklinje, på någon folkhögskola. Finns även musiklinje på min skola, men jag tog ej kurskatalogen från min skola eftersom jag kan ju ta hem en när som helst ju.


När jag skulle hem från Campus så stöter jag faktiskt på min lillasyster Maria, Hon berättar för mig att hon har tagit en kurskatalog från min skola och andra skolor. Berättade för henne att jag hade tagit lite olika broschyrer till henne.


  • Sa att jag blandannat hade tagit en broschyr om Eslövfolkhögskolas musiklinje till henne.
    Och Maria svarar mig och säger:
  • -Jag tog också en broschyr om Eslöv, men jag visste inte att det fanns en folkhögskola i Eslöv, jag trodde att de bara hade en kiosk!



Som Christina sa, så får jag väl ge lilla Maria en Eslövskarta så hon får se att det finns mycket mer än en liten kiosk!
Men om jag skulle få tag på en karta, så är det en STOR risk att jag behåller kartan för mig själv! Eftersom jag ÄLSKAR karto och har gjort det så länge som jag kan minnas.




Och detta var allt för denna gången! Kram från Natalie




Gratulationshälsning till Susanne!




Susanne!



Önskar Natalie!


RSS 2.0